Zelfbewustzijn.nl

Gesloten op zondag

Toon openingstijden

coaches - Zelfbewustzijn.nl - kaartoverzicht

Zelfbewustzijn.nl

Bewustzijnscoaching kent een andere manier van coachen dan reguliere coachings trajecten. Bij het coachen vanuit bewustzijnsperspectief gaat het niet om het leren omgaan met de gevolgen, maar helpt coaching je om bij de kern van de problematiek te komen. Je helpt als coach dus in essentie de persoon van de symptomen af te komen door de oorzaak te belichten. Dit omdat er bij bewustzijnscoaching vanuit gegaan wordt dat je niet iets moet aanleren, maar iets moet afleren. 

/img.php?sourceImg=https%3A%2F%2Fsites.google.com%2Fa%2Fbinnenbewustzijn.nl%2Fbinnenbewustzijn%2F_%2Frsrc%2F1479121997766%2Fover-martin%2Flogo%2520linkedinzakelijk%2520binnenbewustzijn.nl%2520150pix.png


Het doel is de vervuiling die is ontstaan in je doen en laten, niet teveel aandacht te geven, maar enkel naar de oorzaak door te kijken wat alle vervuiling veroorzaakt. Door de werkelijke oorzaak te achterhalen, zal de vervuiling en zullen de symptomen als vanzelf ophouden en zal dit op meerdere vlakken doorwerken en blijvend zo zijn. Vaak ligt een traumatische ervaring ten grondslag, wat je gedrag beïnvloed zonder dat je je daar echt bewust van bent. Vandaar het bewust maken. Een traumatische ervaring is niet goed voor jou als mens omdat het je voortbestaan bedreigd. Met de wetenschap dat je brein alles doet om je te laten voortbestaan (lees: overleven), zul je als vanzelf je gedrag gaan aanpassen. Als een mens zich bewust wordt van wat hij/zij doet, zal het afwijkende gedrag te stoppen zijn. Dat zal dat voelen als echte verlichting en verdieping van het bestaan. Je bent dan tenslotte meer "echt"omdat aangepast gedrag verdwijnt. Dat voel je direct!

Welke technieken kunnen worden gekozen?

EFT (Emotional Freedom Techniques) is een effectieve aanpak om je te bevrijden van bv overprikkeling, stress, angsten, fobieën en negatieve gedachten die je dagelijks leven beïnvloeden.
Familieopstelling is een therapeutische sessie waarbij een deelnemer een vraagstuk inbrengt waar hij of zij helderheid over wil krijgen. Voor de hoofdrolspelers in dat vraagstuk, vaak familieleden van degene die het vraagstuk inbrengt, worden andere deelnemers uitgekozen als ‘representant’. Deelnemers krijgen door de vragende deelnemer een plaats in het vertrek ten opzichte van de andere deelnemers, deels geholpen door de therapeut.
PRI (Past reality intergration) is gebaseerd op drie pijlers: cognitie, gedrag en gevoel. Deze drie pijlers hebben invloed op het zogenaamde duale- bewustzijn. Het vinden van de juiste balans in deze 3 peilers geeft een diepe rust.
EMDR is een behandelvorm voor mensen die last blijven houden van de gevolgen van traumatische en/of belastende ervaringen. Dit kan zijn een schokkende ervaring. Denk hierbij aan een verkeersongeval, een geweldsmisdrijf, mishandeling of aanranding. Maar ook voor andere ervaringen die veel invloed hebben gehad op de ontwikkeling van iemands leven, zoals pesterijen of krenkingen (afwijzing enz) in de jeugd.
NLP staat voor Neuro Linguïstisch Programmeren, het gata over hoe wij de wereld om ons heen waarnemen (pespectief) en hoe wij daarop volgens reageren (reactief).
RET- en Socratisch coachen maakt dat de coach vragen zal stellen vanuit een oprecht niet-weten (‘socratische onwetendheid’) komen ze dichtbij, op een niet bedreigende manier. Dat gebeurt als de coach de ander wil begeleiden bij het ontdekken en zo nodig bijstellen van zijn mening: "guided discovery". Zodra een coach de coachee naar een oplossing wil loodsen "changing minds" worden zulke vragen als dwingend ervaren met een afweerreactie als gevolg. Bewustwording van die reactie leid tot een inzicht.
Provocatief coachen blaast een frisse wind door de coachingswereld! Na meer dan twintig jaar “knikken en hummen” is ons vakgebied nu toe aan een uitdagende stijl van helpen. Provocatief coachen is een revolutionaire cocktail van humor, warmte, uitdaging en verrassing.

In de praktijk combineer ik de diverse vormen tot een vorm die bij de coachee past. Je kunt namelijk wel een voorkeur hebben voor een aanpak, maar de vraag is waarom je die voorkeur hebt. Wellicht heb je namelijk onbewust een voorkeur die je zal helpen om niet bij het echte probleem te komen. Maar waarom ben je bij mij?

Services

  • Conflictbemiddeling
  • persoonlijke training
  • stressmanagement
  • Mindfulness-training
  • Coaching
  • Burnout-coaching

Openingstijden

Gesloten
Opent morgen om 8.00
maandag8.00 - 17.00
dinsdag8.00 - 17.00
woensdag8.00 - 17.00
donderdag8.00 - 17.00
vrijdag8.00 - 17.00
zaterdagGesloten
zondagGesloten

Recensies

Schrijf als eerste een recensie!

Community

Geplaatste berichten zijn voor iedereen leesbaar

Profielafbeelding gast
Gast
Profielafbeelding lisette ter poorten
Lisette Ter Poorten
6 jaar geleden
Martin geeft mij handvatten om mijzelf beter te leren kennen en terug te gaan naar wat ík voel en wat ik wil met mijn leven. Het begint allemaal bij jezelf, als je leert bij jezelf te blijven, groeit alles van daaruit. Martin stelt vragen waardoor ik terug ga naar mijzelf, mijn eigen ik. Confronterend, maar BEWUST wordend. Een bevrijding...
Beantwoorden  • 
Welkom! Schroom niet om contact op te nemen! Meer van mij is te vinden op http://www.binnenbewustzijn.nl
Beantwoorden  • 

Adres- en contactgegevens

Zelfbewustzijn.nl
Irisstraat 43
3135 HL Vlaardingen

+31 (0)640915925
martin@zelfbewustzijn.nl

KvK

Nummer
56207735

Status
Actief

Deel deze pagina

Zelfbewustzijn.nl img